Dyrelivet

Dyrene er da spændende

For mange mennesker er Afrika lig med dyreliv. Alt andet er problematisk, med fattigdom, sygdom, krig og korruption. Jeg håber det fremgår af de andre sider at jeg ikke er enig. Men selvfølgelig er dyrelivet spændende.

Jeg har oplevet det tæt på, især i min tid i Botswana, hvor jeg arbejdede i de områder som er noget af det vildeste man møder i Afrika, og hvor man ikke oplever at hvert andet rovdyr er blevet forsynet med en sender og som en amerikansk phd studerende ræser rundt i Landcruiseren og studerer.

Jeg har haft mange både skræmmende og store oplevelser med dyrene, og har bragt mig i situationer som jeg ikke vil gøre igen når jeg vender tilbage på besøg. Lad mig kort nævne: At sove i telt med mine to teenager piger medens en stor hanløve gik brummende rundt om teltet. Punktere et stykke væk fra stien, sammen med de samme piger, mendens en løvinde, rimeligt tæt på, fortærede en giraf, og nogle hyæner kredsede rundt for at komme til fadet. Eller at sidde ved et vandhul hele natten for at se dyrene vande og pludselig se sig omringet af en elefantflok, der gik så tæt på bilen at vi kunne have rørt dem ved at stikke hånden ud af vinduet.

Jeg har stor respekt for de vilde dyr, og derfor er facinationen også blandet med en vis frygt, især når vi når op i størelsen Elefanter, bøfler, løver og leopard. Men jeg er også dybt facineret af at se en impala som nok er det dyr du ser oftest, men som er utroligt elegant og smukt.
Flamingoer i Tanzania

Friluftsliv i Maun

I week-ender i Maun havde vi mulighed for at køre op i Deltaet, overnatte i bilen og vende hjem søndag aften. Det benyttede jeg mig ofte af og havde nogle fantastiske stunder, helt alene ude midt i no-where, stort set kun sammen med dyrene og midt i et fantastisk landskab. Medbragte kun et brød, noget pålæg og en flaske vin. En madras bag i hi-luxen så man kunne sove sikkert. Det gav store oplevelser om aftenen når dyrene kom frem, og nogle enestående morgener når lyset tog over.
Elefanter med unge

Conservation

Jeg synes selvfølgelig at man skal passe på dyrene og forhindre krybskytteri mm. men nogle gange kammer det over i et vestligt hysteri. I Botswana var der ca. 70.000 elefanter og de var en plage for de mennesker der boede i områderne og iøvrigt også for de andre dyr. Elefanter er nogle svin til at spise, forstået på den måde at de uden videre lægger et træ ned hvis de vil have løvet i toppen. Det betyder at træet ikke kan give næring til de andre dyr. Da elefanter ikke har andre naturlige fjender end mennesker giver det en mægtig overbefolkning. Naturbevarer har fået sat igennem at de ikke må skydes - til skade for afrikanere der bor i områderne og til glæde for de rige turister. Men specielt i Botswana er conservation en stor industri.
Bro i Chobe

Man-eater


Lige siden den filmatiserede historie om Patterson`s byggeri af jernbane i Kenya, som blev forsinket af løver der dræbte og spiste mennesker, har der været historier om løver der var blevet man-eatere. På grænsen mellem Mozambique og Sydafrika skulle der findes nogle, da mange folk fra Mozambique illegalt krydsede grænsen for at arbejde i Sydafrika. De fulgte bestemte ruter, og nogle blev taget af løver. Man mener det er bestemte og måske svage løver, der ikke kunne jage deres normale bytte. Problemet er at når de først har fundet ud af at mennesker kan spises, vil de være tilbøjelige til at jage dem.
På en ferietur i Kenya oplevede jeg at programmet blev ændret så vi skulle overnatte udenfor en park i stedet for, som planlagt, inde i parken. Det viste sig at være fordi to parkbetjente var blevet dræbt af løver nogle måneder før, og selv om man mente at have fået skudt dem det drejede sig om, ville man ikke tage nogle chancer.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Caroline | Svar 08.06.2015 14:47

Hej

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.08 | 21:57

Det er nogle fantastiske flotte billeder. Jeg mindes da vi var i Kenya 2006, det var en oplevelse jeg aldrig glemmer. Mange hilsner Doris

...
10.08 | 10:10

Meget flotte fotos af en helt speciel natur, fuld af skønhed og vildskab.
Glæder mig til at høre om jeres tur

...
28.07 | 21:03

Denne fugl er en helt..... Ove, du har gengivet næsten fuldt ud dyrelivet incl. den fotograferende homo sapiens sapiens, male. Dog uden Mzee. K.h. Dorthe

...
28.07 | 01:29

Smukt og akavet - det er et super vildt billede
kh majken

...
Du kan lide denne side